Artikler

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Artikler

Arbeidsmiljøutvalget (AMU) - mer aktuelt enn noensinne?

Arbeidsmiljøutvalget (AMU) ble lovfestet allerede i 1977, for mer enn 40 år siden. De aller fleste norske arbeidsplasser har endret seg vesentlig siden den gang. Betyr det at AMU som organ er blitt utdatert? At de tingene et AMU skal behandle og brukes til ikke lenger er relevant og gjeldende i dagens arbeidsliv? - Absolutt ikke!

Hva er det viktigste å ha fokus på i deres HMS-arbeid?

1.200 færre arbeids­ledige i januar

Derimot er det en økning i antallet personer som har gått ledige i mer enn ett år.

Mindre tidspress med god ledelse?

Over halvparten av nordmenn i arbeid kjenner på tidspress og opplever det som en utfordring i arbeidshverdagen. Men hva er egentlig tidspress, og kan det hende at redusert arbeidsmengde ikke nødvendigvis er løsningen?

Kan HR avdelingen bidra til redusert tidspress i bedriften?

Over halvparten av nordmenn i arbeid kjenner på tidspress og opplever det som en utfordring i arbeidshverdagen.Men hva er egentlig tidspress, og kan det hende at redusert arbeidsmengde ikke nødvendigvis er løsningen?

Er arbeidsmengden problemet?

Om du spør en kollega om hun eller han har for mye å gjøre, vil det vanligste svaret være «av og til». I praksis betyr det at de fleste av oss synes at vi har litt for mye å gjøre. En stressende arbeidshverdag trekkes frem som en viktig årsak til uhelse på arbeidsplassen og til sykefravær. En naturlig tanke kan være at arbeidsgiver må legge til rette for at ansatte får litt mindre å gjøre. Men er det nødvendigvis løsningen?

Vil du motta nyhetsbrev med nyttige tips til deg som leder?