Gå vernerunde på mobil eller nettbrett

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Prøv demo gratis i 14 dager!

Du vil automatisk på tilsendt en link med tilgang til demo.

Gå vernerunde på mobil eller nettbrett

Med HMS Interaktiv kan du gjennomføre vernerunden på mobilen eller et nettbrett. Maler for vernerunde ligger ferdige i systemet. Alt du som leder gjør er å hente de frem på mobilen eller nettbrettet, og fylle det elektronisk mens du går vernerunder.

Når du lagrer informasjonen du har lagt inn mens vernerunde ble utført - er du ferdig. All informasjon legges på riktig plass i systemet. Der kan du som leder knytte det opp imot andre kartleggingstiltak som gjennomføres, eller sammenligne mot tidligere og kommende vernerunder.

Bestill hms interaktiv her

Hva er vernerunde?

Vernerunde er en del av den kartleggingen lovverket sier at du som leder skal gjøre av ditt arbeidsmiljø. Det er kort forklart en fysisk kartlegging av de faktiske forhold som innvirker på HMS der dere jobber.

Velger du å gå vernerunden i et digitalt HMS-system som HMS Interaktiv, ligger dokumentasjon fra vernerunden automatisk i systemet når runden er gått. Du har dermed en huskeliste som minner deg om det du skal utbedre, og din dokumentasjon ligger enkelt tilgjengelig ved et eventuelt tilsyn.

Hvorfor gå vernerunde?

Vernerunde skal gås for å kjenne til hvilke potensielle farer vi har for ulykker, skader og sykdom i arbeidsmiljøet. Som en del av din internkontroll skal vernerunden gås årlig, og man bør i tillegg gjennomføre vernerunder i perioder med høyt sykefravær, etter ulykker eller andre uønskede hendelser.

Når man vet hvilke potensielle risikoelementer som finnes i arbeidsmiljøet, vurderer man disse. Dette slik at tiltak sette inn der det er mest nødvendig først. 

ikon-utropstegn_2_liten

Viste du at?

Vår programvare for HMS, Personal og Personalhåndbok er en del av pakken Stamina Assist, en tjeneste skreddersydd for bedrifter med 5-50 ansatte.

Hvem skal gå vernerunde?

Daglig leder og ansvarlig for virksomhetens HMS skal gå vernerunden sammen med verneombud og eventuelt hovedverneombud.

Om bedriften er tilknyttet en bedriftshelsetjeneste, så bør man også inkludere en representant fra bedriftshelsetjenesten . Og for å holde vernerunden effektiv anbefales det vanligvis ikke å være flere enn fire som går den.

Hvilke krav stilles til gjennomføring av vernerunder? 

Arbeidsmiljøloven og Internkontrollforskriften stiller krav om å iverksette rutiner for å:

  • avdekke feil og mangler,
  • rette disse,
  • forebygge overtredelser av lovpålagte krav,
  • og å ha en systematisk overvåking og gjennomgang av HMS-arbeidet

Vernerunder er den metoden de aller fleste benytter for å møte disse kravene.

Man skal gå vernerunden så ofte at du som leder til enhver tid har best mulig oversikt over potensielle risikoelementer på arbeidsplassen. Har du flere ulike arbeidsmiljøer og situasjoner på din arbeidsplass, kan det være lurt å dele inn vernerundene etter tema.

Les mer om HMS Interaktiv her.

Vil du vite mer om ditt HMS-ansvar? Finn et HMS-kurs i din omegn ved å klikke her.

vernerunde-mobil

Vi hjelper deg

Vil du vite mer om å gå vernerunder enkelt og effektivt på mobil eller nettbrett?

Ring oss på 33 12 19 70 eller send e-post til interaktiv@staminagroup.no 

nyttnotatikon

Har dere ikke internett på arbeidsplassen? Last ned en enkel mal for å gå vernerunden med penn og papir.

last ned

Ja takk, jeg vil gå vernerundene mine i HMS Interaktiv

Bestill til kun 4.990,- pr. år. Legg igjen detaljene dine og vi sender deg kontrakt og oppstartsinformasjon i morgen.

Oppstartskostnaden inkluderer i dette tilbudet avgift for 12 måneder fra faktureringsdato. Årlig avgift på lisensprodukter (som er oppført i tabell innledningsvis) faktureres forskuddsvis hver 12. måned. Avtalen fornyes i 12 måneder om gangen til den sies opp av en av partene. Oppsigelsen må meddeles senest 1 måned før fornyelse inntreffer. Kunden godkjenner også Generelle Betingelser ved godkjenning av denne ordrebekreftelsen.

Vil du motta nyhetsbrev med nyttige tips til deg som leder?